10 Temmuz 2014 Perşembe

ROTAMIZ BOZCAADA - ÇANAKKALE'DE (!) GEÇ KALINMIŞ BİR BOZCAADA YAZISI ;)


Değerli RotaMissWorld Takipçileri ;)

Uzun aradan sonra çok güzel bir yazıyla aranıza dönüyorum.
Yazamadığım zamanlarda boş durmadım..
Gezdim, Gördüm, Bolca Fotoğraf çektim geldim, ve yazıyorum..

Malumunuz 17 Mayıs-19 Mayıs aralığı gibi değerlendirilecek bir tatil fırsatımız oldu. Biz de bu tatil de rotamızı Çanakkale-Bozcaada taraflarına çevirdik.

Ah! Keşke daha önce niye gelmedim dediğim muhteşem doğası, mis gibi havasıyla Bozcaada'yla tanıştım. Müdavimleri iyi bilirler, ben geç ve aklı orda kalanlardanım ;)


Roportajımıza Başlayalım :


1. Bozcaada'ya Nasıl Gidilir Diyorsanız?

- Çok kolay, kendinizi öncelikle bir şekilde Çanakkale'ye atın..Oradan sonrasını bir şekilde halledersiniz :) Çanakkale'den Geyikli İskelesi'ne gelen küçük yolcu otobüsleri var, onlarla buraya gelebilirsiniz. Geyikli'den de her saat kalkan feribotlar sayesinde maximum 20-25 dakikada Ada'ya ulaşabilirsiniz. Eğer Çanakkale üzerinden kendi arabanızla gelecekseniz Ezine yolunu takip edin, Ezine üzerinden küçük bir sahil kasabası olan Geyikli'ye varabilirsiniz. "Eyva Eyva beya" sahnelerinden Geyikli'ye aşina olanlarınız vardır ;) Arabayla geçmek istemezseniz otoparkınız hazır. Geyikli de bırakabilirsiniz ki, bizden tavsiye arabayla geçmemenizdir (!) Yol güzergahı o kadar güzel ki, gidene kadar Rüzgar Santralleri, ağaçlar ve deniz eşlik edecek size! Bir kez daha bu topraklara aşık olacaksınız.

2. Ada'ya vardınız, ilk yapmanız gereken?

- Birkaç seçenek sunabilirim sizlere, eğer karnınız açsa önce güzel bir yemek ziyafetiyle açılışı yapabilirsiniz. Biz tercihimizi Damla Sakızlı Türk Kahvesi yanında Gelincik Şerbetiyle Adalı Cafe'den yana kullandık.


Kahvelerimizi yudumlarken aklımız Ada'daydı, her yeri karış karış gezmek istedik. Aç değilseniz bizim gibi kahveyle başlayabilirsiniz güne, ya da gezerek dolaşarak bir süre daha acıkmayı bekleyip sonra yemek, içmek vs. gibi..sıralamalar yapabilirsiniz.

3. Güzel Bir Ada Turunda Olmazsa Olmazlar..

Benim gibi fotoğraf severler varsa aranızda, makinenizle her anı ölümsüzleştirmek isteyebilirsiniz sevdiklerinizle..bolca yürüyüş yapabilir,  arkadaşlarınızla birlikte  bisikletlerle ADA Turuna çıkabilirsiniz..Bozcaada Kalesi de gezilecek yerler arasındadır..

işte karşınızda karelerle Bozcaada Turu..







4. Midesine Düşkün Olanlar, Sıra Sizde ;)

Fotoğraf yolculuğunu da tamamladıktan sonra haliyle yorulduk, acıktık..ne yicez diye düşünmeyin, çünkü tam da nimetlerin bolluğunun ortasında, cennettesiniz..Ada olur da balık mahsulleri olmaz mı? hem de yok yok diyebilirsiniz, en taze kalamarı burada yiyebileceğinizi iddia ediyoruz (!) herşey o kadar tazecik, o kadar leziz ki..

balıkçıların hepsi sahil şeridine sıralanmış, işte bir kaç tanesi :

- Mor Meyhane
- Şehir Restaurant
- Boruzan



                                             
                                               ortalama fiyatlar :



 -  Eğer kalıcıysanız da, herşeyin organik olduğu enfes bir kahvaltı ziyafeti de size bekliyor demektir, hem de mis gibi kokan ada ekmeği, kekikler eşliğinde..gurmeci'ler ada tam da size göre ! emin olun, kusur bulabileceğiniz bir tatla karşılaşmayacaksınız..üzüm bağları açısından da oldukça zengin olan Bozcaada'da; şarapseverlerin de ilgi odağı olacağından şüphemiz yok.. 

  - Ana yemek ve kahvaltı faslından sonra gün aralarında atıştırmalık bişiler için size önerimiz ADA'nın en en en güzelll kavala kurabiyesini,lokumlu kurabiyesini bulabileceğiniz yer ise ÇİÇEK Pastanesi'dir, yer bulmak da zorluk çekip sıkılabilirsiniz ama emin olun buna değecektir (!)





      
Biz rotamızı Bozcaada'ya çevirdik, umarız hafızanız da küçücük bir iz bırakabileceğimiz bir yazı olmuştur, ve zaman torbanıza anılar biriktirip geri dönersiniz, BİZ öyle yaptık ;)


Bir sonraki yazımıza kadar, sevgiyle ve geziyle kalın..



ROTAMIZ --> WORLD 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.