28 Haziran 2012 Perşembe

Kendimizle Röportaj Yaptık, Bakalım Neler Çıktı Ortaya (?) :)

Merhabalar;

Uzun süredir yazamadığım bloğumu özlemişim, ama yazamamanın da bazen geçerli nedenleri olabiliyor. 
Evlilik gibi mesela :) evet evet yanlış duymadınız rotanızın kaptanı artık çıkmış olduğu hayat yolculuğuna iki kişi olarak devam edecek.

Rotamızı balayı hotelimizle ilgili bir sonraki yazımıza çevirmeden önce evlilik konusundaki ilk izlenimlerimi de sizinle paylaşmayı çok isterim. Sanıldığının aksine çok zor değilmiş evlilik. Ama şu bir gerçek ki karşınızdakini iyi tanımanız gerekiyor. 
Mesela; evlilik ile ilgili birçok soru sorabilirsiniz evlenmeden önce kendinize tıpkı benim yaptığım gibi? hadi kendimle bir röportaj yapayım, aslında bunu eşimle yapmak daha doğru olur ama şimdi ona ulaşamadığımıza göre bu fikri de ilerleyen günlere saklayalım :) 

bakalım benden memnun mu? 
- acaba? :) 


Röportajımıza başlayalım, hadi soralım :

Soru 1 : Sayın Arslan; soyadınız değişti herşeyden önce artık yola Günal olarak devam edeceksiniz. Sizin gibi feminen geçinen biri için neler hissetirdi soyadı değişikliği?

- Liseli yaşlarımda olsaydım, kesinlikle Arslan Günal olarak yola devam ederdim, ancak şimdi böyle düşünmüyorum, sanırım biraz daha olgunlaştığım için evlilik kararını aldım ve soyadı değişikliğinin şekilsel bir olgu olduğunu düşünmeye başladım. Yani bu değişiklik karşısında nötrüm, sadece yeni soyadımı veren insana karşı bu adı layıkıyla taşımaya çalışacağımı bilmesini isterim.

Soru 2 : Bu kararı alacaklar için öneriniz nedir, siz bu kararı almadan önce çok düşündünüz mü?

- Düşünmez olur muyum hiç! Ben bir Terazi burcu kadınıyım. Herkes 1 düşünürken; ben 1'i 1000'e katarım ama aynı zamanda kadere de inanırım. Bazen herşeyi etraflıca düşünmeniz bile yaşayacaklarınızın önüne geçmeye yetmez. Evliliğin de böyle bir konu olduğuna inanıyorum. Herşey 1 tesadüften ibaret değil hayatta; belki de bunun böyle olmasını isteyen 1'i var ki, ben de istiyorum demişimdir tüm düşüncelerin sonunda.

Soru 3 : Herkes için uygulanabilecek bir cevap mı peki bu, karşınızdakinin size uygun olup olmadığını hiç düşünmediniz mi? Fiziği, mesleği, kazancı, hayata bakışı önemli değil miydi?

- Hayata bakışı önemliydi! İlk tanıştığınız birinde ilk önce kendinize sorduğunuz "Onu beğendin mi, elektrik aldın mıdır?" İşte herşey bu elektrikle başlar; bazen ne kadar zorlasanız da herşeyi dört dörtlük olsa da bu uyumu yakalayamazsınız, biz yakaladığımıza inandığımız için bu kararı aldık. Ben bu soruyu sordum diye herkes aynı soruyu soracak diye birşey yok pek tabii! Sonuçta herkesin hayattan beklentisi ve karşısındakinde aradığı kriterler farklıdır (!) Önemli olan bu kriterlerin doğruluğunu tartabilmektir.  

Soru 4 : Her gün duyduğumuz kadarıyla maalesef günümüz evlilikleri çok kısa sürüyor, bu durum sizi korkutmuyor mu?

- Hiç böyle bir soruya Kurtlar Vadisi'nden alıntı yapacağım aklıma gelmezdi ama en iyi cevap bu ki : "sonunu düşünen kahraman olamaz" :):) dediğim gibi kadere inanırım, yaşanacak ne varsa yaşayarak görmek isterim, inşallah son nefese kadar gidecek olan bir yoldur bizim ki.

Soru 5 : Yeni evlenecek olanlara son olarak ne söylemek istersiniz? 

- Kendinizi iyi tanıyın, karşınızdakini de. Sonradan bişileri değiştirmeye çalışmayın, yaşınız kemale erince ne siz değişirsiniz, ne de değiştirebilirsiniz. Olduğu gibi kabul edin, tabi mutlu olacağınıza inanıyorsanız.





- samimi bir röportajdı, teşekkür ederiz.
- ben teşekkür ederim, çok keyifli bir röportaj oldu bnm için de :) :)


amacımız ve rotamız bir dirhem olsun fayda katabilmek, 
dilerim amacına ulaşır 
ve 
evleneceklere ulaşır (!)


p.s. : bazen bunu ayna karşısında yaparız, bazen de bnm gibi yazıyla..
düşünmek özgürlüktür, var olmaktır.



-->rotamissworld